Project: Asfalteren van een nieuwe loods in Limmen

Avema, de specialist in asfalteren van wegenbouw en terreinen, heeft een nieuwe loods geasfalteerd in Limmen. Dit project is uitgevoerd in opdracht van Loonbedrijf Baltus, het ging om een oppervlakte van circa 1000 m². Bij dit project bestond de uitdaging dat er buiten een vloeistofdichte wasplaats moest komen, deze is inclusief een certificering.

Wasplaats asfalteren (met SAMI)

Het asfalteren van een loods gebeurt over het algemeen als volgt: eerst wordt het oppervlak voorbereid met een onderlaag asfalt. Dan wordt op de onderlaag een SAMI laag aangebracht. De Sami bestaat uit bitumen die worden afgestrooid met steenslag. De overtollige steenslag wordt er een dag later afgeveegd, waarna de tussenlaag of deklaag asfalt kan worden aangebracht. Om de randen/aansluitingen van de wasplaats vloeistofdicht te krijgen wordt er tussen het asfalt en de aansluitende verharding een Densoband aangebracht om hier ook zeker te zijn dat de wasplaats volledig vloeistofdicht is.
Avema is gespecialiseerd in asfalteren en heeft ruime ervaring met verschillende soorten projecten en speciale wensen.

Wat is een SAMI asfaltlaag?

SAMI staat voor ‘Stress Absorbing Membrane Interlayer’ en is een asfaltlaag met een speciale kleeflaag die ervoor zorgt dat eventuele steeds terugkerende bewegingen (bijvoorbeeld bij een op- en afrit) in de toplaag beter worden opgevangen. Dit voorkomt scheuren in de toplaag. Daarnaast is SAMI goed bestendig tegen vloeistof en is dat tevens één van de belangrijkste eigenschappen van dit product. 

Hoe ging Avema te werk in Limmen?

In Limmen is eerst de loods geasfalteerd met een onderlaag en een toplaag. Daarna is er buiten, bij de wasplaats, een onderlaag geasfalteerd. Tenslotte is hier nog een toplaag (met SAMI laag) aangebracht. Avema heeft de wasplaats volledig geasfalteerd en dit vloeistofdicht gemaakt. Om loonbedrijf Baltus verder te helpen, is hierna een keuring uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Deze keuring moest aantonen dat de wasplaats vloeistofdicht is. Dit is doorstaan!

Asfalt projecten in de regio’s Utrecht en Gelderland.

Neem een kijkje in wat van onze overige asfalt projecten in de buurt van Utrecht en Gelderland:

Meer weten?

Avema is gespecialiseerd in asfalteren en heeft veel ervaring met verschillende soorten projecten. Heb je een (asfalt)project in gedachten? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Telefoonnummer: 0342-451336
E-mailadres: info@avema.nl

 

Asfalteren van een nieuwe loods in Limmen    Aanbrengen van SAMI laag in Limmen

Resultaat wasplaats in Limmen    Resultaat Loods in Limmen

Gerelateerde projecten

Een greep uit onze projecten

  • Asfalteren bedrijfshal in Katwijk aan Zee

    Combinatiedeklaag leggen van van circa 800 m² Meer informatie
  • Bedrijventerrein asfalteren in Ermelo 

    Uitbreiding bedrijventerrein van circa 3.600 m² aan asfalt Meer informatie