Oplossingen

Bij Avema ben je aan het juiste adres als je op zoek bent verschillende oplossingen van asfaltbeton. Zo zijn wij de juiste partner bij het aanleggen van asfalt, voor welke oplossing je ook zoekt. Wij asfalteren verschillende soorten projecten. Zo kun je terecht voor allerlei sectoren, zoals de industrie, agrarische sector en recreatiebranche.

Asfaltbeton

Al het asfalt in Nederland wordt asfaltbeton genoemd. Asfalt is een mengsel van steenslag, zand vulstof en bitumen, een product uit de aardolie industrie. Asfalt bestaat dus volledig uit natuurlijke materialen. Afhankelijk van de toepassing kan er gekozen worden voor een vloeistofdicht asfaltmengsel of voor waterdoorlatend en geluidsreducerend zeer open asfaltbeton. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een combinatiedeklaag.

Asfaltbeton wordt vaak verward met beton. Toch zijn deze twee verschillend van elkaar. Het verschil tussen asfalt en beton is het bindmiddel. Bij beton is het bindmiddel namelijk kalk en bij asfalt is het bindmiddel de bitumen. Het voordeel van asfalt t.o.v beton is dat het kan uitrekken voordat het scheurt of barst.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoab

Zoab, ook wel zeer open asfaltbeton, is een mengsel van zand, vulstof, stenen en bitumen. Zoab heeft een zeer hoog percentage holle ruimtes, waardoor het water makkelijk doorlaat. Daarnaast zorgt zoab asfalt voor minder geluidsoverlast. Ideaal voor grote, drukke wegen. Zoab wordt toegepast op snelwegen, vanwege de waterdoorlaatbaarheid. Het nadeel van zoab is dat het kort (maximaal 10 jaar ) meegaat.

Combinatiedeklaag

Combinatiedeklaag is zoab gevuld met beton mortel, ook wel beton. Hierdoor combineer je eigenschappen van asfalt en beton. Zoals dat er hogere puntlasten mogelijk zijn. Dit wordt toegepast op terreinen met hoge statische belastingen.

Gratis offerte aanvragen - Product

Service van Avema

Bij Avema kun je terecht voor verschillende asfaltbeton oplossingen. Wij zijn een geschikte partij bij het asfalteren van verschillende projecten. Door snel te werken en de beste kwaliteit te leveren, zijn wij een geliefde partij in de asfaltindustrie. Wil je meer weten over onze werkwijze of ben je op zoek naar meer informatie over onze asfalt oplossingen? Bel dan, geheel vrijblijvend, met een van onze specialisten via 0342 – 45 13 36 of stuur een mail naar info@avema.nl. Wij staan voor jou klaar en adviseren je graag over het kiezen van de juiste asfalt oplossing.