Asfalteren voor de agrarische sector

Voor een modern veeteeltbedrijf zijn verharde kuilplaten en een goed verhard erf een noodzaak geworden. Onder invloed van zuren blijkt asfalt uit te vreten waardoor stenen in het voer terecht kunnen komen. Avema is gespecialiseerd in het aanbrengen van zuurbestendig asfalt. Wij kunnen een nieuwe laag op de reeds bestaande en aangetaste betonnen kuilplaten aanbrengen. Ook het aanleggen van een nieuwe kuilplaat inclusief de betonnen wanden behoort tot de mogelijkheden.

Asfalt is een veelzijdig materiaal dat in de agrarische branche voor diverse toepassingen wordt gebruikt. Het kan worden gebruikt voor de aanleg van toegangswegen, opslagplaatsen, kuilplaten en meer. Asfalt is ideaal voor landbouwprojecten omdat het duurzaamheid, weersbestendigheid en kosteneffectiviteit biedt. Het heeft een uitstekende sterkte, waardoor het bestand is tegen de zware belasting van landbouwvoertuigen.

Zuurbestendig asfalt

Verharde kuilplaten zijn van grote noodzaak voor vele veeteeltbedrijven. Helaas is het zo dat ‘normaal’ asfaltbeton kan uitvreten wanneer het in aanraking komt met verschillende zuren. Hierdoor kan het zo zijn dat er stenen en stukken asfalt in het voer voor het vee terecht komt en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zuurbestendig asfalt is een asfaltbeton dat geschikt is in deze situaties. Dit omdat zuren geen kans krijgen om het asfalt aan te tasten.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen zuurbestendig asfalt

Zoals hierboven al besproken is, heeft zuurbestendig asfalt speciaal voor de agrarische sector vele voordelen:

  • Duurzaam zuurbestendig
  • Kan worden toegepast als vloer
  • Kan over bestaande vloeren worden aangebracht
  • Korte legtijd
  • Snelle droging, binnen een dag gebruiksklaar
  • Aantrekkelijke kostprijs

Sterk asfalt voor agrarische sector

Naast dat er in de agrarische sector veel gebruik wordt gemaakt van zuurbestendig asfalt is ook de combinatiedeklaag een asfalt oplossing die veel terug komt. Dit is een asfalt oplossing waarbij zoab wordt gevuld met beton mortel, ook wel beton. Hierdoor worden de twee eigenschappen gecombineerd: het flexibele en voegloze karakter van asfalt en de sterkte van cementbeton. Dit zorgt ervoor dat het asfalt extra sterk is en dat is fijn als je met zware voertuigen werkt.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Service van Avema

Als je op zoek bent naar de juiste asfalt oplossing voor de agrarische sector, ben je bij Avema aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van asfalt in verschillende sectoren. Zo ook in de industriesector en recreatiebranche. Wij zijn een geliefde partner bij het aanleggen van asfalt in de agrarische sector. Wij werken snel en leveren de beste kwaliteit. Op zoek naar erfverharding met asfalt voor agrariërs? Wil je meer weten over onze werkwijze of ben je op zoek naar meer informatie over onze asfalt oplossingen in de agrarische sector? Bel dan met een van onze specialisten via 0342 – 45 13 36 of stuur een mail naar info@avema.nl. Wij staan voor jou klaar en adviseren je graag over de juiste oplossing in de agrarische sector.