Zoab asfalt

Zoab asfalt, ook bekend als ‘zeer open asfalt beton’, wordt vaak gebruikt bij het asfalteren van wegen. Bij Avema kun je kiezen voor dit type asfaltbeton. Zoab vermindert geluidsoverlast en zorgt er daarnaast voor dat het water makkelijk weg kan. Als je op zoek bent naar een bedrijf dat zoab voor jou kan neerleggen, zit je goed bij Avema. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat is zoab?

Zoab betekenis: ‘Zeer open asvalt beton’, afgekort zoab, is een wegverharding met een hoog percentage holle ruimte (circa 20%). Door het mengsel van relatief veel steenslag en relatief weinig fijnere bestanddelen wordt de porositeit van zoab bereikt. Dit zorgt ervoor dat zoab niet de betoneigenschappen van bijvoorbeeld asfaltbeton heeft. Met zoab beton wordt het opspatten van water voorkomen en het geluid gereduceerd.

Zoab asfalt bestaat uit een mengsel van zand, stenen, vulstof en bitumen. Dit laatste is een stroperig bindmiddel afkomstig uit ruwe aardolie, dat ervoor zorgt dat de stenen in het zoab asfalt aan elkaar blijven zitten.

De levensduur van zoab asfalt

Het hoog percentage holle ruimte van zoab zorgt ervoor dat het asfalt sneller veroudert dan bij dicht asfaltbeton. Weersomstandigheden zoals regen, zon en vorst maken het asfalt slechter. Daarnaast heeft het gebruik van het asfalt invloed op het zoab asfalt. Zo gaat zoab op de rechterrijbaan minder lang mee dan zoab asfalt op de linkerrijbaan. Dit omdat op de rechterbaan meer en zwaarder verkeer rijdt.

 • Ontvang reactie binnen 48 uur
 • Wij denken graag met je mee
 • Wij komen op locatie een offerte op maat maken

Offerte aanvragen

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor een zoab wegdek van Avema?

Avema wegenbouw is de juiste partij voor het asfalteren met zoab asfalt in vrijwel iedere situatie. Wij hebben jarenlange ervaring, wat ervoor zorgt dat we gespecialiseerd zijn in het aanleggen van zoab asfalt. Wij doen er dan ook alles aan om het zoab asfalt zo snel en goed mogelijk aan te leggen. Dit doen we door de inzet van moderne materialen en de beste kwaliteit zoab asfalt. Dit zorgt ervoor dat wij alles goed kunnen afwerken. Wij zijn het bedrijf dat je zoekt voor de beste kwaliteit zoab asfalt. Binnen 48 uur komt er iemand bij jou langs om te kijken naar het project en de mogelijkheid te bespreken, snel schakelen noemen wij dat. Het is mogelijk om enkellaags zoab of dubbellaags zoab te asfalteren. Over het algemeen is tweelaags zoab beter, zo biedt het meer geluiddempende kwaliteiten. Nadat het project is besproken en er een plan is gemaakt, maken we een afspraak om het project uit te voeren.

Avema verzorgt zoab asfalt voor verschillende projecten. Zo kun je bij ons terecht als je op zoek bent naar zoab asfalt voor industrieterreinen, recreatieparken, agrarische terreinen, particuliere terreinen en overheidsprojecten. Voor al je asfelteerklussen kun je bij Avema terecht.

Asfalt specificaties

 • asfalt recycling
  Minimaal 50% recycling
 • asfalteren
  Levensduur ongeveer 20 jaar
 • Wat kost asfalteren
  €20 - €40 per m2
 • asfalt soortelijk gewicht
  10 - 15 cm dikte
 • Veelgestelde vragen

 • Sectoren van Avema

   

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Service van Avema

Ben je op zoek naar zeer open asfalt beton oftewel zoab voor jouw terrein of weg? Dan ben je aan het juiste adres bij Avema. Bij ons kun je terecht voor veel verschillende klussen. Wij gaan snel te werk en leveren altijd de beste kwaliteit zoab asfalt. Er worden nooit concessies gedaan! Heb je vragen over onze werkwijze of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op 0342- 45 13 36.