Zoab asfalt

Zoab asfalt, ook bekend als ‘zeer open asfaltbeton’, wordt vaak gebruikt bij het asfalteren van wegen. Bij Avema kun je kiezen voor dit type asfaltbeton. Zoab asfalt veroorzaakt minder geluidsoverlast en zorgt er daarnaast voor dat het water makkelijk weg kan. Als je op zoek bent naar een bedrijf dat zoab voor jou kan neerleggen, zit je goed bij Avema. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat is zoab?

Zoab is een wegverharding met een hoog percentage holle ruimte (circa 20%). Door het mengsel van relatief veel steenslag en relatief weinig fijnere bestanddelen wordt de porositeit van zoab bereikt. Dit zorgt ervoor dat zoab niet de betoneigenschappen van bijvoorbeeld asfaltbeton heeft. Met zoab beton wordt het opspatten van water voorkomen en het geluid gereduceerd.

Zoab asfalt bestaat uit een mengsel van zand, stenen, vulstof en bitumen. Dit laatste is een stroperig bindmiddel afkomstig uit ruwe aardolie, dat ervoor zorgt dat de stenen in het asfalt aan elkaar blijven zitten.

De levensduur van zoab asfalt

De open structuur van zoab zorgt ervoor dat het asfalt sneller veroudert dan bij dicht asfaltbeton. Weersomstandigheden zoals regen, zon en vorst maken het asfalt slechter. Daarnaast heeft het gebruik van het asfalt invloed op het zoab asfalt. Zo gaat zoab op de rechterrijbaan minder lang mee dan zoab asfalt op de linkerrijbaan. Dit omdat op de rechterbaan meer en zwaarder verkeer rijdt.

 • Ontvang reactie binnen 48 uur
 • Wij denken graag met je mee
 • Wij komen op locatie een offerte op maat maken

Offerte aanvragen

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor zoab van Avema?

Avema wegenbouw is de juiste partij voor het asfalteren met zoab asfalt in vrijwel iedere situatie. Wij hebben jarenlange ervaring, wat ervoor zorgt dat we gespecialiseerd zijn in het aanleggen van zoab asfalt. Wij doen er dan ook alles aan om het zoab asfalt zo snel en goed mogelijk aan te leggen. Dit doen we door de inzet van moderne materialen en de beste kwaliteit asfalt. Dit zorgt ervoor dat wij alles goed kunnen afwerken. Wij zijn het bedrijf dat je zoekt voor de beste kwaliteit zoab asfalt. Binnen 48 uur komt er iemand bij jou langs om te kijken naar het project en de mogelijkheid te bespreken, snel schakelen noemen wij dat. Vervolgens maken we een afspraak om het project uit te voeren.

Avema verzorgt zoab asfalt voor verschillende projecten. Zo kun je bij ons terecht als je op zoek bent naar zoab asfalt voor industrieterreinen, recreatieparken, agrarische terreinen, particuliere terreinen en overheidsprojecten. Voor al je asfelteerklussen kun je bij Avema terecht.

Asfalt specificaties

 • Recycling
  Minimaal 50% recycling
 • Levensduur ongeveer 20 jaar
 • €20 - €35 per m2
 • 10 - 15 cm dikte
 • Veelgestelde vragen

 • Sectoren van Avema

   

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Service van Avema

Ben je op zoek naar zeer open asfaltbeton voor jouw terrein of weg? Dan ben je aan het juiste adres bij Avema. Bij ons kun je terecht voor veel verschillende klussen. Wij gaan snel te werk en leveren altijd de beste kwaliteit zoab asfalt. Er worden nooit concessies gedaan! Heb je vragen over onze werkwijze of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op 0342- 45 13 36.