Dicht asfaltbeton

DAB asfalt, ook bekend als ‘dicht asfaltbeton’, is het meest toegepaste asfaltsoort bij het asfalteren van gemeentelijke wegen; stadswegen en wegen buiten de bebouwde kom. Bij Avema kun je kiezen voor dit type asfaltbeton. DAB kent verschillende eigenschappen. Zo heeft DAB asfalt de ‘betoneigenschap’ van een continue gradering (verdeling van korrelgrootte). Als je op zoek bent naar een bedrijf dat dicht asfaltbeton voor jou kan neerleggen, zit je goed bij Avema. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat is dicht asfaltbeton?

Dicht asfaltbeton (DAB) is een wegdektype dat vandaag de dag vooral nog gebruikt wordt bij stadswegen en wegen buiten de bebouwde kom. Het dichte asfaltbeton wordt steeds minder op autosnelwegen in Nederland gebruikt. Het wordt gezien als het referentiewegdek.

DAB is dicht asfaltbeton dat niet poreus is, zoals met zoab (open asfaltbeton) dat wel is. Daardoor weerkaatst het wegdek meer geluid, en kan het geen banden geluid reduceren. Daarnaast heeft het dichte asfaltbeton als nadeel dat het bij regen geen water kan afvoeren. Waardoor het zicht vaak slecht is. Hierdoor houdt men meer afstand en ontstaan er langere files op autosnelwegen met DAB dan op autosnelwegen met zoab (open asfaltbeton).  De voordelen van DAB asfalt zijn de lagere aanlegkosten en langere levensduur van de verharding. Daarnaast is ook de remvertraging bij DAB asfalt gunstiger.

Offerte aanvragen

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom dicht asfaltbeton laten leggen door Avema?

Vakmanschap staat bij Avema altijd op nummer 1. Ook bij het leggen van DAB asfalt. Wij verzorgen verschillende soorten asfaltbeton bij ieder soort sector. Zo leggen wij asfalt in de recreatiebranche en agrarische sector, maar zijn we ook actief voor overheidsprojecten. Wil jij particulier asfalt leggen? Ook dan zit je goed bij Avema. Door onze ervaring weten wij exact welke specifieke eisen er in elke branche worden gesteld.

Asfalt specificaties

 • asfalt recycling
  Minimaal 50% recycling
 • asfalteren
  Levensduur ongeveer 20 jaar
 • Wat kost asfalteren
  €20 - €40 per m2
 • asfalt soortelijk gewicht
  10 - 15 cm dikte

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Service van Avema

Als je dicht asfaltbeton (DAB) wilt leggen, ben je bij Avema wegenbouw aan het juiste adres. Maar ook voor asfaltbeton met combinatiedeklaag en zoab kun je bij ons terecht. In ons vind je een geliefde partner op het gebied van het aanleggen van asfalt. Hierbij gaan wij altijd nauwkeurig te werk en leveren wij dicht asfaltbeton van de beste kwaliteit. Hierbij worden er geen concessies gedaan! Heb je vragen over onze werkwijze of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen op 0342- 45 13 36.