Sleufsilo asfalteren boerenbedrijf door Avema

Sleufsilo

Wat is een sleufsilo?

Een sleufsilo is een soort opslagstructuur die uitgegraven sleufwanden gebruikt om voer en graan in grote hoeveelheden op te slaan. Hij kan worden gebruikt voor zowel korte- als langetermijnopslag, afhankelijk van de behoeften van de boer of veehouder.

Sleufsilo’s worden gebouwd met sleufwanden van verschillende materialen, waaronder betonhout en kunststof. Ze hebben meestal een enkele deur of poort aan één kant om toegang te verlenen voor het laden en lossen van de opgeslagen goederen. De wanden van de sleuf bevatten verticale stroken hout of plastic die dienen als afscheiding tussen verschillende lagen voer of graan.

Sleufsilo’s zijn een ideale opslagoplossing voor boeren en andere landbouwbedrijven, omdat ze een veilige en betrouwbare manier zijn om veevoer en graan in grote hoeveelheden op te slaan. Ze hebben ook het voordeel dat ze relatief eenvoudig te bouwen en te onderhouden zijn, waardoor sleufsilo’s voor veel landbouwbedrijven een economische keuze zijn.

Naast efficiënte opslagoplossingen zijn sleufsilo’s ook nuttig voor de bestrijding van plagen en ziekten die gebruikelijk zijn bij de opslag van veevoer en graan. De wanden van de sleuf worden afgesloten om te voorkomen dat ongedierte de silo binnendringt, terwijl de vloer van de sleuf kan worden behandeld met insecticiden of andere chemicaliën om mogelijke plagen te bestrijden.

Sleufsilo’s bieden een aantal voordelen voor landbouwbedrijven, waaronder lage kosten, efficiënte opslag en mogelijkheden voor ongediertebestrijding. Met goed onderhoud kunnen sleufsilo’s tientallen jaren meegaan en boeren een betrouwbare en veilige manier bieden om voer en graan op te slaan. Als je een economische oplossing zoekt voor de opslag van grote hoeveelheden voer of graan, zijn sleufsilo’s het overwegen waard.

Waarom een sleufsilo laten asfalteren?

Het asfalteren van sleufsilo’s biedt landbouwers tal van voordelen. Asfalt sleufsilo’s zijn duurzamer en betrouwbaarder dan traditionele sleufsilo’s, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor langdurige opslag.

Asfalt sleufsilo’s verminderen ook het risico van plagen, want de asfaltoppervlakken creëren een ondoordringbare barrière die voorkomt dat ongedierte de sleuf binnendringt. Asfalt sleufsilo’s zijn duurder dan traditionele sleufsilo’s, maar ze bieden een aantal voordelen die ze tot een lonende investering maken. Als je op zoek bent naar een langetermijnopslag-oplossing voor je boerderij, zijn asfalt sleufsilo’s het overwegen waard.

Zuurbestendig asfalt in de sleufsilo

Zuurbestendig asfalt in de sleufsilo biedt een waardevolle troef die sleufsilo’s nog geschikter maakt voor langdurige opslag. Zuurbestendig asfalt is ontworpen om de effecten van zuur te weerstaan.

Zuurbestendig asfalt speciaal voor de agrarische sector heeft vele voordelen:

  • Duurzaam zuurbestendig
  • Vloeistofdicht
  • Kan worden toegepast als vloer
  • Kan over bestaande vloeren worden aangebracht
  • Eenvoudig en snel aan te brengen
  • Aantrekkelijke prijs

Neem vandaag nog contact met ons op over het laten asfalteren van een sleufsilo.