Sleufsilo asfalteren boerenbedrijf door Avema

Sleufsilo asfalteren

Sleufsilo: betaalbaar en kwalitatief opslag voor boerenbedrijven

Voor melkveebedrijven en andere boerenbedrijven is het belangrijk om voldoende opslagruimte te hebben voor hun voedingsmiddelen en mest. Een sleufsilo is een veelgebruikte manier om deze ruimte te creëren. Het asfalteren van een sleufsilo is een betaalbare en duurzame optie voor boerenbedrijven die op zoek zijn naar kwalitatieve opslagruimte. Het correct asfalteren van een sleufsilo of maissilo is namelijk essentieel voor een lange levensduur van de silo.

Hieronder de voordelen van het asfalteren van een sleufsilo en waarom zuurbestendig asfalt een goede keuze is.

Voordelen van een sleufsilo asfalteren

Duurzaamheid van sleufsilo

Asfalt is een sterk materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden en lang meegaat. Dit betekent dat een asfalt sleufsilo minder snel vervangen hoeft te worden en boerenbedrijven op de lange termijn geld kunnen besparen.

Zuurbestendig asfalt in sleufsilo

Zuurbestendig asfalt is een speciaal soort asfalt dat bestand is tegen de zuren die vrijkomen uit kuilgras en andere voedingsmiddelen. Dit betekent dat de silo minder snel beschadigd raakt en er minder onderhoud nodig is.

Hygiëne en asfalt sleufsilo

Een asfalt sleufsilo is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dit is belangrijk voor de hygiëne van de voedingsmiddelen die erin worden opgeslagen en voor de gezondheid van het vee.

Veiligheid van geasfalteerde sleufsilo

Een goed aangelegde asfalt sleufsilo biedt veiligheid voor zowel het vee als de werknemers op het boerenbedrijf. Het voorkomt bijvoorbeeld dat voedingsmiddelen gaan schuiven en zo een gevaarlijke situatie creëren.

Stappen bij het asfalteren van een sleufsilo

Voorbereiding voor het asfalteren

De ondergrond van de sleufsilo moet worden geëgaliseerd en verdicht om een stevige basis te creëren. Eventueel moet er ook drainage worden aangelegd om het water goed af te voeren.

Sleufsilo asfalteren

Het zuurbestendige asfalt kan worden aangelegd met behulp van een asfalteermachine. Het is belangrijk dat het asfalt goed wordt verdicht en dat de juiste dikte wordt aangehouden.

Afwerking

Na het asfalteren moet het asfalt nog enige tijd uitharden. Als het asfalt voldoende is uitgehard, kan er eventueel nog een coating worden aangebracht om de levensduur te verlengen. Hierdoor gaat uw sleufsilo vele jaren mee.

Conclusie

Een sleufsilo asfalteren is een voordelige en duurzame manier om opslagruimte te creëren voor voedingsmiddelen en mest op boerenbedrijven. Het zuurbestendige asfalt biedt een goede bescherming tegen de zuren die vrijkomen uit de voedingsmiddelen en is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Met de juiste voorbereiding en uitvoering kan een asfalt sleufsilo tot wel 30 jaar meegaan, waardoor boerenbedrijven op de lange termijn geld kunnen besparen.