Asfalt slijtlaag

Een asfalt slijtlaag is een middel om de asfaltverharding te onderhouden en geeft daarnaast een hele andere uitstraling dan het zwarte asfalt. Een slijtlaag op asfalt zorgt namelijk voor een natuurlijk karakter. De slijtlaag bestaat uit een dunne laag split en deze laag wordt op een speciale kleeflaag gelegd zodat de bestaande asfaltverharding wordt afgedicht. Hierdoor worden scheurtjes en oneffenheden afgedekt en kan jouw verharding er weer jaren tegenaan!

Slijtlaag om slijtage asfalt te voorkomen

Het is geen geheim dat asfalt veruit de populairste wegverharding in Nederland is. Zo kent Nederland ruim 120.000 kilometer aan asfaltwegen, bedrijfs- en fabrieksterreinen, parkeerplaatsen en oprijlanen van asfalt. Zo zorgen wij voor asfalt voor recreatieparken, industrieterreinen, agrarische terreinen, particuliere terreinen en overheidsprojecten. Asfalteren is zo populair omdat het goedkoop, sterk en flexibel is. Toch is onderhoud noodzakelijk om het asfalt zo lang mogelijk mooi te houden.

Asfalt slijt namelijk snel door zware belasting, weersinvloeden en strooizout. Dit kan zorgen voor scheuren, gaten en rafeling in het wegdek. Dit kan worden hersteld met asfalt reparatie, maar het aanbrengen van een slijtlaag is een voordelige manier om slijtage te voorkomen. Scheurtjes en oneffenheden worden door een slijtlaag gedicht, waardoor het wegdek beter bestand is tegen de weersinvloeden en ultraviolette straling.

Offerte aanvragen

Laat een bericht achter en we reageren binnen 48 uur.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit zijn de voordelen van een slijtlaag

Een slijtlaag op asfalt aanbrengen neemt verschillende voordelen met zich mee. Zo gaat asfalt met slijtlaag langer mee en is het beter beschermd tegen vocht, vuil en zware belasting. Daarnaast zorgt de slijtlaag ervoor dat het wegdek stroever wordt. Dit zorgt ervoor dat de weg veiliger is onder verschillende omstandigheden.

Waarom slijtvast asfalt bij Avema?

Avema is gespecialiseerd in het aanleggen van asfaltverharding en alles wat hierbij komt kijken. Wij leggen asfalt met slijtlaag voor bedrijven en overheidsprojecten, maar werken ook steeds meer voor particulieren. Wij gaan hierbij altijd professioneel en nauwkeurig te werk en zorgen ervoor dat het slijtvast asfalt van de beste kwaliteit wordt gelegd. Wij gaan nauwkeurig en snel te werk. Zo komen wij binnen 48 uur bij je langs om de mogelijkheden voor een asfalt te bespreken en een afspraak te maken. Is de slijtlaag droog? Dan kun je binnen één uur over het asfalt heen.

Asfalt specificaties

 • asfalt recycling
  Minimaal 50% recycling
 • asfalteren
  Levensduur ongeveer 20 jaar
 • Wat kost asfalteren
  €20 - €40 per m2
 • asfalt soortelijk gewicht
  10 - 15 cm dikte
 • Veelgestelde vragen

 • Sectoren van Avema

   

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slijtlaag kosten

De prijs van een slijtlaag ligt tussen de €7,50/m² en €15,-/m². De prijs is in grote mate afhankelijk van de te gebruiken (kleur)steen.

Slijtlaag levensduur

De levensduur van het asfalt is verschillend per type verharding. Asfalt zal op een rechte weg langer goed blijven dan op een bedrijfsterrein waar veel gedraaid en geschrankt wordt.

De gemiddelde levensduur is tussen de 5 en 10 jaar.

Service van Avema

Een slijtvaste laag op asfalt aanbrengen? Dan ben je aan het juiste adres bij Avema. We werken nauwkeurig en zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk asfalt met slijtlaag hebt liggen. Dit doen we voor bedrijven, particulieren en de overheid. Onze werknemers doen hun uiterste best op een zo’n leuk mogelijke manier een zo goed mogelijke asfaltverharding met slijtlaag te realiseren. We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Wil jij meer weten over asfalt met slijtlaag of heb je vragen over onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doe je door te bellen naar 0342- 45 13 36.