Wegmarkeringen voor bedrijventerrein:

Wegmarkeringen

Wegmarkeringen voor bedrijventerrein: investeren in veiligheid!

Bij de inrichting van een industrieterrein kan een verzorgde en duidelijke wegmarkering eigenlijk niet ontbreken.

Waarom?

Wegmarkeringen spelen een grote rol bij de veiligheid van een bedrijventerrein en ze helpen het soms drukke verkeer letterlijk in goede banen te leiden.

Met wegmarkeringen van topkwaliteit verminder je het risico op bedrijfsongevallen en zorg je voor een vlotte afwikkeling van het verkeer op je terrein. In dit artikel bekijken we de belangrijke punten voor wegmarkering op bedrijventerreinen.

Hoe maakt een goede wegmarkering je bedrijventerrein veilig?

Een bedrijventerrein kan soms behoorlijk druk zijn, met verkeer dat af en aan rijdt. Iedereen is – als het goed is – druk bezig met het uitvoeren van zijn taken, waardoor er niet altijd oog is voor de omgeving. Een foutje is dan snel gemaakt.

Door het aanbrengen van duidelijke lijnen en symbolen op de weg, breng je structuur aan in het verkeer en weten chauffeurs, werknemers en gasten wat wel en niet is toegestaan. Zo voorkom je ongelukken en houd je ongewenste bezoekers buiten de deur.

Maar dat is niet het enige voordeel. Een goede wegmarkering creëert ook een gevoel van veiligheid onder medewerkers en bezoekers. Kortom, investeren in een goede wegmarkering is investeren in de veiligheid van je bedrijventerrein.

Aan welke markering kun je denken?

Het hangt natuurlijk van de aard van je bedrijf af welke markeringen de veiligheid en doorstroom op je bedrijfsterrein beter maken, maar in het algemeen bieden de volgende markeringen een grote meerwaarde:

  • Veiligheidstekens. Maak duidelijk op welke plekken extra aandacht nodig is. Met gevarendriehoeken, haaientanden en zebrapaden weet iedereen waar hij of zij aan toe is.
  • Laad- en loszones en parkeerplaatsen. Voorkom chaos en maak duidelijk waar je het verkeer wilt laten stilstaan.
  • Belijning voor routes. Leid het verkeer letterlijk in goede banen. Zo zorg je ervoor dat al het verkeer de patronen volgt die je voor ogen hebt. Hiermee maak je een efficiënte en veilige verkeersstroom.
  • Markering voor noodroutes. Als er iets écht mis gaat, is het wel zo fijn om te weten waar al het personeel en gasten heen moeten evacueren.

Wegmarkeringen op maat

Wil je je bedrijfsterrein verbeteren met wegmarkering? Neem dan gerust contact met ons op. Met jouw kennis over je bedrijf en de processen en onze expertise over wegmarkering maken we samen een perfecte opzet.

We denken mee over de plaatsing en keuze van de markering en de belijning, maar ook over het materiaal waaruit de markering moet bestaan. Dat hangt vooral af van de intensiteit en de zwaarte van het verkeer dat dagelijks op je terrein rijdt.

Met Avema maak je je terrein veiliger!