Wat is bitumen?

Bitumen is een zwart, stollend homogeen substraat van amorf materiaal dat wordt gevormd door de afbraak en oxidatie van organisch materiaal. Het kan ook een mengsel zijn van verschillende petrochemische producten, waaronder asfalt.

Bitumen toepassingen

Bitumen wordt gebruikt in veel verschillende toepassingen, waaronder het bedekken van wegen en daken om ze waterdicht te maken. Het wordt ook gebruikt als basis voor asfaltwegen, looppaden en parkeerplaatsen. Het is een flexibel materiaal dat goed bestand is tegen weersomstandigheden, zoals vorst of hitte. Het kan ook worden toegevoegd aan beton om de sterkte te verbeteren.

Verder heeft bitumen veel voordelen ten opzichte van andere materialen en wordt daarom vaak gebruikt in verschillende bouwprojecten. Het is duurzaam, goedkoop, eenvoudig te verwerken en gemakkelijk te repareren.

Bitumen is een veel gebruikt bouwmateriaal dat vaak wordt toegepast in projecten, zoals wegenbouw en daken. Ook is bitumen ideaal te gebruiken als waterdichtingsmiddel, voor het voorkomen van corrosie en om schade aan wegen te verminderen. Dit duurzame materiaal biedt veel verschillende voordelen aan zowel professionele bouwers als particulieren. Bitumen is een veelzijdig materiaal dat onmisbaar is in veel bouwprojecten.

Bitumen voor asfalt

Bitumen is een belangrijk onderdeel van asfaltwegen omdat het flexibeler en duurzamer is dan andere materialen. Het kan makkelijk worden geplaatst met behulp van machines, waardoor het proces eenvoudiger en sneller verloopt. Bitumen biedt ook extra grip op de weg en helpt om schade te voorkomen. Asfalt gemaakt van bitumen is ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het een lange levensduur heeft.

Asfalteren bij Avema

Bij Avema benutten we bitumen in asfalt, waardoor het nog flexibeler en duurzamer wordt. Onze dienstverlening bestaat uit het herstellen van bestaande oppervlakken of het aanleggen van nieuwe straten. We gebruiken de beste materialen en technieken om te zorgen voor de hoogste kwaliteit. Door onze asfaltwerken te gebruiken, zal je straat of parking vele jaren meegaan vanwege de lange levensduur die dit materiaal biedt. Neem gerust contact op met Avema Wegenbouw B.V. voor meer informatie over asfalteren.