Industrieterrein asfaltering: een fundament voor succes

Een industrieterrein is voor veel bedrijven een strategische locatie die bijdraagt aan succes. Industrieterreinen zijn vaak makkelijk te bereiken vanaf de snelweg en zo ontworpen, dat zwaar verkeer makkelijk naar je bedrijf toe kan rijden.

Als je bedrijf op een industrieterrein staat, is een goede wegverharding van asfalt een ontzettend goede investering. Lees hier waarom

Waarom is een industrieterrein een strategische locatie?

Het is vooral de logistieke kant van je bedrijf, die profiteert als je bedrijf zich op een industrieterrein vestigt. Wat zijn de voordelen?

  • Industrieterreinen worden strategisch geplaatst bij belangrijke verkeersknooppunten. Dat maakt je bedrijf sneller bereikbaar: handig voor je personeel, je eigen transporten én voor klanten, die sneller voor jouw bedrijf kiest op basis van zijn ligging.
  • De wegen zijn breed aangelegd, waardoor je bedrijf goed te bereiken is met lange vrachtwagens. Zo kun je zwaarder vervoer verwelkomen op je terrein.
  • Dit bevordert een vlotte logistiek en maakt het laden en lossen makkelijker.

Maar ook qua netwerk zit je bedrijf op een industrieterrein goed. Zo zijn interessante toeleveranciers of klanten misschien wel dichterbij dan je denkt. Een industrieterrein kan de basis zijn voor goede samenwerkingsverbanden tussen meerdere bedrijven.

Je bedrijf vestigen op een industrieterrein kan dus goed zijn voor snelle transportprocessen en werkt dus omzetverhogend.

Kies de juiste soort wegverharding op een industrieterrein

Staat je bedrijf op een industrieterrein? Dan is het belangrijk om te investeren in de best mogelijke wegverharding.

Niet alleen geeft het de eerste indruk van je bedrijf een professionele uitstraling, maar het zorgt er ook voor dat je terrein de belasting van zwaar en intensief vrachtverkeer goed aankan.

Asfalt is de beste wegverharding voor een industrieterrein.

Waarom is asfalt de beste keuze voor industrieterreinen?

Een industrieterrein afwerken met asfalt zorgt voor een strakke, egale uitstraling en vormt daarmee een mooi visitekaartje voor je bedrijf. Maar dat is lang niet alles, natuurlijk. Asfalt is ook het meest geschikt om de belasting goed op te vangen en er zijn ook voordelen qua onderhoud. Laten we asfalt voor een industrieterrein eens onder de loep nemen. Wat zijn de voordelen?

Asfalt is robuust en gaat lang mee

Asfalt is van zichzelf goed bestand tegen de belasting van zwaar verkeer. Het robuuste van het asfaltmengsel zorgt ervoor, dat deze toplaag lang in goede conditie blijft. Dat is wel zo fijn voor de veiligheid van je terrein, maar ook prettig voor je budget: als er eenmaal een goede asfaltlaag ligt, houdt deze het lang uit. Dat schept weer ruimte voor andere investeringen!

Asfalt is onderhoudsvriendelijk

Een belangrijk voordeel van asfaltering is de onderhoudsvriendelijkheid. Asfalt gaat lang mee en het onderhoud aan de wegverharding is minimaal. Dat scheelt tijd, geld en aandacht. Mocht er dan onverhoopt toch een beschadiging ontstaan, dan is asfalt makkelijk te repararen. Zo blijft je terrein altijd in goede staat en voorkom je gevaarlijke situaties.

Asfalt is snel aan te leggen

Asfalt biedt ook het voordeel dat het snel kan worden aangelegd. Zo kun je je bedrijf snel voorzien van een strakke, glimmende asfaltlaag, met minimale verstoring van je dagelijkse activiteiten. Bovendien is het asfalteringsproces flexibel en kan het worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en de verkeersdrukte op jouw terrein.

Asfaltering op maat gemaakt

Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat asfaltering op maat gemaakt kan worden. Avema stemt de asfaltsamenstelling precies af op de omstandigheden waar jouw bedrijf mee te maken heeft. Samen bepalen we waar de ideale asfaltlaag aan moet voldoen.

Hoe stem je het asfalt af op jouw bedrijf?

Avema maakt wegverhardingen voor industrieterreinen geheel op maat. Met onze ervaring en jouw kennis van het bedrijf, bepalen we samen wat de perfecte asfaltsamenstelling voor jouw terrein gaat worden. Aan welke factoren kun je hier denken?

Voorbereiding van de ondergrond

Een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel voor de maximale levensduur van de asfaltlaag. Wij analyseren de ondergrond en zorgen zo voor een solide basis, die oneffenheden corrigeert en zorgt voor goede drainage van regenwater.

Dikte en samenstelling van de asfaltlaag

Welk verkeer rijdt elke dag over je terrein? De hoeveelheid verkeer en de zwaarte van de voertuigen zijn de belangrijkste factoren waarop we de dikte en samenstelling van het asfalt afstemmen. Een goede analyse van het verkeer en van de verwachtingen in de toekomst is dus belangrijk voor het best mogelijke resultaat: een asfaltlaag die lang in topconditie blijft.

Innovatieve technieken

De ontwikkelingen in asfalteringtechnieken staan niet stil. Door gebruik te maken van innovatieve toepassingen zoals warmterecycling en geluidsdempend asfalt, wordt je industrieterrein niet alleen duurzamer, maar draagt het ook bij aan een betere werkomgeving en verminderde overlast.

In het kort: de voordelen van asfaltering voor jouw industrieterrein

Een professionele uitstraling

Een net aangelegd asfalt oppervlak ademt professionaliteit. Het geeft bezoekers en potentiële klanten direct een positieve indruk en laat zien dat je bedrijf waarde hecht aan kwaliteit en precisie.

Zorgeloos genieten van asfalt

Asfalt is eenvoudig te onderhouden. Periodiek onderhoud neemt weinig tijd in beslag, wat zorgt voor lage onderhoudskosten. Zijn er reparaties nodig? Dan zijn deze makkelijk en snel uit te voeren.

Milieuvriendelijke opties

Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid in het bedrijfsleven, kan asfalteren ook milieuvriendelijk. Recyclebaar materiaal en een lagere CO2-uitstoot tijdens de productie en aanleg van het asfalt zorgen voor een lagere ecologische voetafdruk van jouw onderneming.

Kies voor Avema voor een asfaltering van topkwaliteit

Een goede wegenbouwer is een beslissende factor voor de kwaliteit en levensduur van de asfaltlaag. Zoek naar een wegenbouwer met ervaring in asfalteringen voor terreinen die zwaar belast worden.

Kies je voor Avema? Dan haal je een ervaren partij in huis. Samen komen wij tot de beste oplossingen voor jouw industrieterrein, van ontwikkeling en analyse tot aanleg en onderhoud. Zo zorgen we samen voor een lange levensduur van jouw asfaltlaag, waar jij en je bedrijf van profiteren.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@avema.nl en ontdek hoe Avema Wegenbouw B.V. je kan helpen bij het realiseren van een duurzaam, functioneel en aantrekkelijk bedrijventerrein.