Wegenbouw in Tilburg

Asfaltfrezen

Wat is asfaltfrezen?

Met asfaltfrezen kan een laag van het verharde (asfalt) oppervlak worden verwijderd, waardoor reparatie en vervanging door vers asfalt mogelijk wordt.

Hoe werkt een asfaltfrees?

Asfaltfrezen gebeurt met een gespecialiseerde machine die een asfaltfrees wordt genoemd. Deze machine gebruikt snijgereedschap met hardmetalen punten om de bestaande asfaltlaag weg te slijpen, waardoor een gelijkmatiger en consistenter oppervlakteprofiel ontstaat. Asfaltfrezen kunnen ook gebruikt worden om grote stukken asfalt te verwijderen. Met een asfaltfrees is asfalt snel en nauwkeurig te verwijderen.

Voordelen van asfaltfrezen

Asfaltfrezen is een kosteneffectieve oplossing voor het herstel van asfalt, waardoor snelle reparaties met minimale verstoring mogelijk zijn. Asfaltfreesmachines zijn zo ontworpen dat ze efficiënt zijn, waardoor ze voor veel projecten een kosteneffectieve optie zijn. Asfaltfrezen kunnen ook worden gebruikt om groeven in het wegdek te maken voor drainage of om nutsleidingen aan te leggen.

Wat kost asfalt frezen?

De kosten van asfaltfrezen hangen af van de grootte en complexiteit van het project, en van het type machine dat gebruikt wordt. Asfaltfreesmachines kunnen variëren van kleine walk-behind modellen tot grote, commerciële apparatuur. Als algemene regel geldt dat voor grotere projecten duurdere apparatuur nodig zijn. Asfaltfrezen is over het algemeen minder duur dan andere methoden van reparatie en vervanging van asfalt, dus het is een prima optie voor veel projecten. Asfaltfrezen is een efficiënte en kosteneffectieve manier om asfalt te repareren en te vervangen.

Bij Avema zijn we gespecialiseerd in asfaltwerken. Ons ervaren team van professionals kan asfaltfrezen voor uiteenlopende projecten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het asfalteren.